top of page

Περισσότερες Υπηρεσίες

Μελέτη & Κατασκευή Κήπων

Ο σχεδιασμός ενός κήπου παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες που πηγάζουν από το γεγονός πως κάθε χώρος έχει ειδικά προβλήματα και κάθε ιδιοκτήτης ειδικές απαιτήσεις.

Στη κατασκευή κήπου όμως υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές λειτουργικού σχεδιασμού που μπορούν να εφαρμοσθούν σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι ώστε η γενική διαμόρφωση κήπου να είναι ικανοποιητική.

Οι αρχές αυτές δεν εξαρτώνται και ούτε επηρεάζουν το ρυθμό του κήπου που μπορεί να είναι συμμετρικός ή ασύμμετρος, επίσημος ή ανεπίσημος, μεικτός, σύγχρονος ή παραδοσιακός. Ο Ρυθμός είναι θέμα προτιμήσεων ενώ ο σχεδιασμός θέμα αρχών.
Στις σύγχρονες κατασκευές κήπων και διαμόρφωση εξωτερικών χώρων η τεχνολογική πρόοδος, η αλλαγή στο τρόπο ζωής και η εξελισσόμενη κοινωνική δομή επιβάλλουν την εφαρμογή νέων αρχών και προτύπων στο σχεδιασμό του κήπου.

Κατά την έναρξη της μελέτης αρχιτεκτονικής τοπίου και το σχεδιασμό του κήπου τα συνηθέστερα προβλήματα που ‘’ψάχνουν’’ λύση ανήκουν σε τρείς γενικές κατηγορίες:
α) προβλήματα του ίδιου του οικοπέδου (οικολογικά) π.χ κλίμα, τοπογραφία, βλάστηση, έδαφος
β) προβλήματα κτισμάτων και κατασκευών (κατασκευαστικά) π.χ τοποθεσία, σχήμα οικοπέδου, προσανατολισμός, η ενδεχόμενη θέα, σχέδιο οικίας
γ) προβλήματα – επιθυμίες των ανθρώπων που κατοικούν ή πρόκειται να κατοικήσουν στο συγκεκριμένο μέρος (κοινωνικά) π.χ. ύπαρξη παιδιών, τρόπος ζωής, συνήθειες οικογένειας.

Η εταιρία μας εχοντας μεγάλη εμπειρία στις κατασκευές κήπων και επιστημονική εξειδίκευση στην αρχιτεκτονική τοπίου βασίζεται στις αρχές ορθού σχεδιασμού που μπορούν να εφαρμοσθούν σε όλες τις περιπτώσεις για να ‘’δώσουν’’ ένα σωστό σχέδιο κήπου. Η επιτυχία του σχεδίου βασίζεται σε τέσσερις βασικές αρχές: την ενότητα, που δείχνει τη σχέση σπιτιού – κήπου, τη λειτουργικότητα, που δείχνει τη σχέση των διαφόρων χώρων με τις ανάγκες των ιδιοκτητών, την απλότητα, που επηρεάζει τόσο την αισθητική όσο και την οικονομική επιτυχία του σχεδίου και τέλος την κλίμακα που καθορίζει την ορθή σχέση των διαφόρων στοιχείων του κήπου. Παράλληλα εφαρμόζεται η τεχνική της κυρίαρχης κεντρικής ιδέας, με ρευστές και πλαστικές γραμμές σχεδίασης, με νέα αισθητική αντίληψη και βασική σχεδιαστική φιλοσοφία που θέλει το κήπο προέκταση και συνέχεια της ζωής του σπιτιού.

2

Συντήρηση Αποχετευτικού Δικτύου

Σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση ενός αποχετευτικού δικτύου σε καλή κατάσταση και για την απρόσκοπτη λειτουργία του επί μακρόν, είναι η προληπτική συντήρηση του σε τακτική βάση. Η συχνότητα της συντήρησης του αποχετευτικού δικτύου, αν είναι δηλαδή μηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια, εξαρτάται από παράγοντες όπως η κατασκευή του, η χρήση του, η παλαιότητά του και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Αν και δεν φαίνεται ότι η τακτική συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου είναι κάτι που χρειάζεται ή είναι σημαντική ώστε να αξίζει να μπείτε σε έξοδα, εντούτοις, θα σας γλιτώσει οπωσδήποτε από περιττά έξοδα και ταλαιπωρίες που δεν φαντάζεστε ούτε θα θέλατε να αντιμετωπίσετε. Και τούτο γιατί, εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου, προλαβαίνει το απροειδοποίητο και ανεπιθύμητο φράξιμο των αγωγών και τα απρόβλεπτα έξοδα που κάτι τέτοιο συνεπάγεται, διατηρεί την υγιεινή και την καθαριότητα του δικτύου απομακρύνοντας τον κίνδυνο δημιουργίας εστιών μόλυνσης και τις δυσάρεστες οσμές, καθυστερεί τη φθορά των αγωγών αποχέτευσης και μπορεί να διαγνώσει και να προλάβει βλάβες που θα ήταν αδύνατον να προβλεφθούν.

Καλύπτουμε την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή με όλα τα προάστια.

3

Συντήρηση Λεβιτοστασίου

Για να προλάβετε τις βλάβες κατά την διάρκεια του χειμώνα είναι απαραίτητο να γίνεται με το κλείσιμο του καλοριφέρ σωστή ετήσια συντήρηση του καυστήρα – λέβητα. Τα εξειδικευμένα συνεργεία μας και οι έμπειροι διπλωματούχοι τεχνικοί αναλαμβάνουν τον καθαρισμό του λέβητα, την συντήρηση του καυστήρα για τέλεια απόδοση και οικονομία έως και 30%. Τα πλεονεκτήματα είναι: Μεγάλη διάρκεια ζωής των μηχανημάτων (καυστήρα - λέβητα), επομένως μειώνεται και η πιθανότητα βλάβης, τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Συμβάλλετε και εσείς με τον τρόπο σας, στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που σίγουρα γνωρίζετε, τι σημασία έχει για όλους μας. Μεγάλη οικονομία πετρελαίου.

Η συντήρηση πρέπει να γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί τα κατάλοιπα του πετρελαίου είναι ακόμα νωπά & έτσι αφ΄ ενός είναι ευκολότερος ο καθαρισμός, αφ΄ ετέρου δεν μένουν τα κατάλοιπα όλο το καλοκαίρι μέσα στον λέβητα με αποτέλεσμα να φθείρεται. Η εμπειρία και οι γνώσεις μας επάνω σε οποιοδήποτε θέμα που αφορά την κεντρική θέρμανση ή την αυτονομία, σας εγγυώνται από τώρα ένα ζεστό και χωρίς προβλήματα, χειμώνα.

Θυμηθείτε ένας ασυντήρητος & αρρύθμιστος καυστήρας αυξάνει την κατανάλωση του πετρελαίου κατά 15%-20% περίπου.

Η συντήρηση του καυστήρα λέβητα συμπεριλαμβάνει τις εξής εργασίες: Καθαρισμός λέβητα. Συντήρηση - ρύθμιση καυστήρα. Μετρήσεις βαθμού απόδοσης & εκπομπής καυσαερίων με ειδικά όργανα.

4

Αυτόματα Συστήματα Πυρόσβεσης Λεβιτοστασίου

Οι πυρκαγιές ξεσπούν σε τυχαιίο τόπο και χροόνο και είναι ικανές να βάλουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και όχι μόνο. Μια πυρκαγιά μπορεί να προκαλέσει απώλειες ανθρώπων, ζώων, τραυματισμουύς και τεραάστια οικονομικηή και οικολογικηή καταστροφή. Η πυρκαγιά μπορεί να ξεκινήσει από ένα μικροό αιίτιο, και να αναπτύξει μία μικρηή εστία η οποιία κλιμακώνεται και αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι πυροσβεστήρες αποτελούν συσκευές πρώτης ανάγκης. Είναι σχεδιασμένοι να εκτοξεύουν ειδικά κατασβεστικά υλικά τα οποία διακόπτουν την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Το μικρό κόστος αγοράς και συντήρησης σε σχέση με την αποτελεσματικότητα, τους καθιστέ ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η Ελληνική νομοθεσία επιβάλει την παρουσία τους στις πολυκατοικίες. Οι πυροσβεστήρες είναι αποτελεσματικοί στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς και στατιστικά περίπου το 60% των πυρκαγιών αντιμετωπίζονται με τη χρήση τους.

Η συντήρηση και η αναγόμωση των πυροσβεστήρων σε συνδυασμό με τη σωστή χρήση τους, είναι σημαντική για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε εστίας φωτιάς. Η συντήρηση του πυροσβεστήρα περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Έλεγχο των εξαρτημάτων και του κελύφους, της ποιότητας και της ποσότητας του αφριστικού υλικού.

  2. Αντικατάσταση του κατασβεστικού υλικού και αν κριθεί απαραίτητο περεταίρω έλεγχος λειτουργίας.

  3. Εάν η ηλικία του πυροσβεστήρα ξεπερνά τα 10 έτη ή η κατάσταση του δικαιολογεί εκτεταμένο έλεγχο τότε ο πυροσβεστήρας υπόκεινται σε εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο με αντικατάσταση όλων των φθαρμένων εξαρτημάτων , του κατασβεστικού υλικού, υδραυλική δοκιμή και πλήρη έλεγχο του συγκροτήματος πίεσης του πυροσβεστήρα.

bottom of page